• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.10.2023

14:05

Građani protiv lažnih ekologa! Opozicija pokušala da zaustavi razvoj Kablara, meštani ih oterali (FOTO+VIDEO)

Printskrin

Politika

Građani protiv lažnih ekologa! Opozicija pokušala da zaustavi razvoj Kablara, meštani ih oterali (FOTO+VIDEO)

Podeli vest

Danas je na Kablaru postavljen kamen temeljac za izgradnju staklenog vidikovca, u prisustvu predsednice Vlade Ane Brnabić i ministra građevinarstva i infrastrukture Gorana Vesića.

Ideja o izgradnji modernog vidikovca na vrhu Kablara, umesto postojećeg (nelegalnog i nebezbednog), postoji još od prvih koraka u izradi Prostornog plana područja posebne namene Predeo izuzetnih odlika "Ovčarsko - kablarska klisura".

Vlada Republike Srbije je još 2017. godine opredelila 12,5 miliona dinara za izradu ovog strateški važnog dokumenta, na koji se čekalo još od 2000. godine. Rani javni uvid trajao je od 03. do 17. oktobra 2017. godine. Javni uvid održan je od 28. maja do 26. juna 2018. godine. JAVNA PREZENTACIJA planskog dokumenta održana je 6. juna 2018. godine u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju - Čačak. JAVNA SEDNICA KOMISIJE ZA JAVNI UVID održana je po završetku javnog uvida, 6. jula 2018. godine na istom mestu. Primedbi na izgradnju vidikovca, planiranog kao strateški važnog objekta, tada nije bilo, kako od pojedinaca, tako i od brojnih udruženja. 

Međutim, ništa od ovoga nije sprečilo predstavnike opozicije koja organizuje politčke proteste u Beogradu, da se ovog popodneva pojavi i na Kablaru i pokuša da spreči izgradnju vidikovca, koji će u potpunosti preporiditi ovaj kraj i privući mnogo turista, uz poštovanje svih standarda životne sredine.

Ničim izazvan, na putu do Kablara pojavio se Aleksandar Jovanović Ćuta, jedan od organizatora protesta Srbija protiv nasilja, koji nikakve veze nema sa Kablarom, Čačkom niti već je očigledno došao sa namerom da pravi političku pretstavu. Međutim, Ćuta i ostali političari doživeli su da budu oterani sa Kablara, i to ne od strane policije već od – meštana ovog kraja! 

Meštani su sa radošću dočekali početak izgradnje staklenog vidikovca, i govorili su da bi njihova deca ostala da žive ovde da se u ovaj deo Srbije ulagalo kao što se ulaže danas. Oni su čak organizovali i trubače, kao i posluženje u vidu pića i pečenja, kako bi proslavili početak izgradnje vidikovca. Oni su bili ti koji su protestovali protiv političkih protestanata i bukvalno su uh oni sami oterali odatle, iako je prisutna bila i policija. 

Meštani su od Ćute i ostalih političkih demonstranata trpeli razne uvrede, poput opaski “J*** vas Aleksandar Vučić“, te su bili zgroženi prostaklukom narodnog poslanika i salvi uvreda koju im je uputio, sve zbog toga što se raduju razvoju svog kraja i uređenju Kablara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Bulatović: Dok se Vučić bori za Srbiju i naš narod, opozicija pomaže Kurtiju!
Politika

Bulatović: Dok se Vučić bori za Srbiju i naš narod, opozicija pomaže Kurtiju!

Nakon tragičnog događaja koji se odigrao 24. septembra na Kosovu kod manastira Banjska, svedoci smo mudrih diplomatskih poteza koje predsednik Srbije Aleksandar Vučić svakodnevno povlači kao i velikih napora koje ulaže kako bi sačuvao ono što je sada najvažnije za našu zemlju, a to je upravo mir, u vremenu kada neprijatelj na Kosovu radi sve kako bi isprovocirao nove sukobe.

03.10.2023

15:26

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija