• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.05.2024

13:49

Evo koliko je svedoka ispitano u vezi ubistva MMA borca! Osumnjičeni i dalje u bekstvu (FOTO)

Printscreen, MUP Srbije

Vesti

Evo koliko je svedoka ispitano u vezi ubistva MMA borca! Osumnjičeni i dalje u bekstvu (FOTO)

Podeli vest

U istrazi koju Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi protiv odbeglih Marka Daničića (23) i Vasilija Gačevića (23) zbog sumnje da su 26. februara na Dorćolu ubili Stefana Savića (23), MMA borca i reprezentativca Srbije, do sada je ispitano više od 15 svedoka i oštećeni, pišu portali.

- Istraga je u toku, ispitano je više od 15 svedoka, kao i oštećeni. Takođe, u toku je i više veštačenja, a za osumnjičenima se traga - rečeno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Prošlo je tačno 74 dana od kada policija traga za dvojicom osumnjičenih za ovo monstruozno ubistvo. Za Daničićem i Gačevićem raspisana je i poternica, a 11. marta je doneto rešenje kojim im je određen pritvor. Terete se za teško ubistvo u saizvršilaštvu, a Gačević se tereti i za teško ubistvo.

Foto: Printskrin/mup

 

 

- Postoje sumnje da su oni odmah posle ubistva napustili Srbiji. Između ostalog, oni su kobne večeri podigli novac sa platnih kartica, išli su u jedan stan na Zvezdari da se presvuku. Sve to ukazuje na mogućnost da je ovaj zločin bio planiran, te da su Daničić i Gačević imali i unapred isplaniran beg - objašnjava nam izvor i dodaje da su se obojica odbeglih mladića bavila fudbalom.

Zločin koji je uznemirio Srbiju dogodio se, podsetimo, u noći između 24. i 25. februara u Dunavskoj ulici na Dorćolu.

- Osumnjičeni su saznali da je Savić u noćnom klubu, Došli su tamo i prvo ga napali ispred kluba. On je počeo da beži niz ulicu, oni su ga sustigli, tukli i ubadali nožem. Imao je 19 uboda. Pomahnitali napadači su izboli i mladića, slučajnog prolaznika, koji je prišao da pomogne Saviću - podseća izvor.

Roditelji srpskog reprezentativca, izgubili su sina. Jasmina i Nenad opisali su nedavno šta se sve tačno izdešavalo kobne večeri, kada je stradao Stefan.

 

- Stefan je otišao u grad, a suprug i ja smo bili kod kuće. U jednom trenutku, posle pola jedan noću mi se baš slošilo, i u trenutku dok su mi ubadali dete, ja sam mu poslala poruku: "Sine, jesi li poneo ključ?". Nikada mi nije odgovorio. Uvek sam i njega i ćerku čekala da se vrate iz grada, ali tu noć nisam. Ujutru u 8.15 me je probudila policija. Tada su mi saopštili da su mi ubili dete - ispričala je majka stradalog mladića.

Kako smo ranije pisali, osumnjičeni za ubistvo navodno su želeli da se osvete Stefanu Saviću za batine koje su od njega dobili dve godine ranije. 

Naime, pre dve godine, Daničić i Gačević su napali jednog momka, tukli su ga, bacili u reku i urinirali po njemu, a Savić je uskočio da odbrani tog momka i tada je jednom od osumnjičenih slomio vilicu, piše Kurir.

- To je jedini sukob koji su oni imali, Stefan ih je posle toga izbegavao, nije hteo probleme. I tada je branio slabijeg, hteo je da pomogne momku, nije prvi napao - ispričao je ranije Savićev poznanik.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!
Politika

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!

Na žalost i na strahotu svih normalnih i mislećih građana Srbije, događa se upravo ono na šta smo upozoravali kada smo govorili o nekontrolisanoj agresiji i mržnji koje širi opozicija, upozorava Dejan Bulatović, poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

20.05.2024

12:04

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!
Politika

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!

Transatlantska liderska mreža i Evropski centar Atlantskog saveta iz Vašingtona, u saradnji sa Institutom za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope iz Beograda, organizuju konferenciju „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" koja će biti održana danas i sutra, 20. i 21. maja, u američkom Kongresu u Vašingtonu.

20.05.2024

10:52

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...
CNN TVRDI

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...

Iranski predsednik Ebrahim Raisi (63) stradao je u helikopterskoj nesreći koja se u nedelju dogodila u pokrajini na granici s Azerbejdžanom, a nakon jednodnevne potrage danas je utvrđeno da su osim šefa države poginuli i šef diplomatije Hosein Amir-Abdolahijan i još sedam ljudi u letelici. CNN navodi da je Raisi bio najverovatniji kandidat za novog vrhovnog vođu Irana.

20.05.2024

09:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija