• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.05.2024

11:28

Urušava se britanska odbrana, a iza napada stoji Kina?! Curenje najzaštićenijih podataka dovelo do haosa

AP/Photo

Vesti

Urušava se britanska odbrana, a iza napada stoji Kina?! Curenje najzaštićenijih podataka dovelo do haosa

Podeli vest

Hakeri su uspeli da hakuju servere koji pripadaju britanskom Ministarstvu odbrane, što je izazvalo curenje ličnih podataka osoblja. Ovo prenosi Skaj Njuz.

Kako prenosi TV kanal, u utorak, 7. maja, vlasti planiraju da prijave ovaj incident parlamentu zemlje.

Napominje se da su hakeri dobili pristup platnom sistemu aktivnih vojnih lica i nekih veterana. Kao rezultat sajber napada, otkrivena su njihova imena i bankovni podaci.

Vlasti nisu navele ime zemlje umešane u hakovanje, ali novinari tvrde da iza toga možda stoji Kina.

Ministarstvo odbrane je dodalo da će, uprkos incidentu, vojna lica primati plate na vreme iu potpunosti.

Nemačke vlasti su ranije priznale da zemlja nije spremna za hakerske napade velikih razmera.

Prema rečima šefa Savezne kancelarije za bezbednost informacionih tehnologija Klaudija Platnera, u Nemačkoj ne postoje strukture koje bi mogle da koordiniraju napore za suzbijanje sajber napada u hitnim slučajevima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!
Politika

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!

Na žalost i na strahotu svih normalnih i mislećih građana Srbije, događa se upravo ono na šta smo upozoravali kada smo govorili o nekontrolisanoj agresiji i mržnji koje širi opozicija, upozorava Dejan Bulatović, poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

20.05.2024

12:04

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!
Politika

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!

Transatlantska liderska mreža i Evropski centar Atlantskog saveta iz Vašingtona, u saradnji sa Institutom za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope iz Beograda, organizuju konferenciju „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" koja će biti održana danas i sutra, 20. i 21. maja, u američkom Kongresu u Vašingtonu.

20.05.2024

10:52

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija