• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

09.05.2024

13:07

Šokantna vest iz Amerike! Znate li šta je pronađeno u mozgu ovog predsedničkog kandidata?!

Shutterstock

Vesti

Šokantna vest iz Amerike! Znate li šta je pronađeno u mozgu ovog predsedničkog kandidata?!

Podeli vest

U mozgu Roberta Kenedija mlađeg, koji planira da se kandiduje za predsedničke izbore u SAD 2024. godine, pronađen je mrtav parazit, koji je mogao da pojede deo njegovog moždanog tkiva, piše Njujork tajms, pozivajući se na izjavu Kenedija.

Prema pisanju lista, Kenedi je 2012. godine priznao da pati od mentalne konfuzije i gubitka pamćenja.

Lekari su, nakon što su primetili tamnu tačku na skeneru mozga, posumnjali da ima tumor i odmah mu zakazali operaciju u medicinskom centru Univerziteta Đuk. Nakon toga, Kenedi je dobio je poziv od lekara iz Njujork-Prezbiterijan bolnice, koji je utvrdio da ima mrtvog parazita u glavi, navodi Njujork tajms.

"Doktor je verovao da je abnormalnost koja se vidi na snimcima prouzrokovana crvom koji je ušao u moj mozak i pojeo deo tkiva, a zatim umro", rekao je Kenedi, prenosi njujorški list.

Lekari su na kraju zaključili da cista koju su videli na skeneru sadrži ostatke parazita. Sam Kenedi je rekao da ne zna vrstu parazita niti gde se mogao zaraziti, iako je sumnjao da je to moglo biti tokom putovanja kroz Južnu Aziju.

Sada, Kenedi (70) kao nezavisni predsednički kandidat, prikazuje svoju vitkost i relativnu mladost kao prednost u odnosu na dvojicu najstarijih muškaraca koji su ikada osvojili Belu kuću: aktuelnog predsednika SAD Džozefa Bajdena (81) i bivšeg predsednika Donalda Trampa (77).

Obezbedio je mesto na glasačkim listićima u Juti, Mičigenu, Havajima i, prema njegovom izbornom štabu, u Kaliforniji i Delaveru.

Ipak, tokom godina se suočio sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, od kojih su neki ranije bili nepoznati, uključujući očiglednog parazita, navodi Njujork tajms.

Foto: EPA/CAROLINE BREHMAN

Robert Kenedi Mlađi

 

Čudna slučajnost

U tekstu se navodi da je otprilike u isto vreme kada je saznao za parazita, Kenediju, prema sopstvenoj izjavi, dijagnostikovano i trovanje živom, najverovatnije zbog uzimanja previše ribe koja sadrži opasan teški metal, što može izazvati ozbiljne neurološke probleme.

Upitana prošle nedelje da li bi neki od zdravstvenih problema nezavisnog kandidata mogla da ugrozi njegovu sposobnost za predsednika, portparolka Kenedijeve kampanje Stefani Spir, rekla je za Tajms: "To je smešan predlog, s obzirom na konkurenciju".

Kampanja je odbila da dostavi njegovu medicinsku dokumentaciju Tajmsu.

Neki od zdravstvenih problema Kenedija otkriveni su u izjavi iz 2012. godine, koju je dao tokom brakorazvodnog postupka od svoje druge žene, Meri Ričardson Kenedi.

U to vreme Kenedi je tvrdio da je njegova moć zarađivanja smanjena kognitivnim poteškoćama.
On je priznao i da je u mladosti dobio hepatitis C kroz intravensku upotrebu droga. Rekao je da je lečen i da nije imao dugotrajnih efekata infekcije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!
Politika

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!

Transatlantska liderska mreža i Evropski centar Atlantskog saveta iz Vašingtona, u saradnji sa Institutom za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope iz Beograda, organizuju konferenciju „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" koja će biti održana danas i sutra, 20. i 21. maja, u američkom Kongresu u Vašingtonu.

20.05.2024

10:52

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12