• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Marija Stanković

16.08.2023

14:01

Motivisan da nastavi dalje! Slavko prepešačio 250 kilometara, "prodao svoje korake", pa uručio vrednu donaciju Institutu za onkologiju!

Privatna Arhiva

Društvo

Motivisan da nastavi dalje! Slavko prepešačio 250 kilometara, "prodao svoje korake", pa uručio vrednu donaciju Institutu za onkologiju!

Podeli vest

Po završetku ove akcije, u toku je akcija za pomoć manastiru Sveta Petka Izvorska, dom pri manastiru koji brine o osoba sa intelektualnim poteškoćama, a nakon toga pokrenućemo akciju za prikupljanje pomoći za crkvenu kuhinju u Beogradu. Zimu ćemo iskoristiti za pripremu jedne veće akcije, koja će biti realizovana van granica Srbije.

Najavio je za Informer Slavko Radojčić, hodočasnik iz Pančeva, koji je sa svojim sinom Dušanom, koji ga prati u stopu, "prodao" svoje korake za 830 hiljada dinara i to je rano jutros dato u dobrotvorne svrhe Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije. 

Radojčić se već godinama, pored svog primarnog posla, bavi humanitarnim radom, a sada je, kako je rekao za naš portal, poželeo da da svoju ličnu žrtvu, što je i učinio. 

Slavko je danas sa sinom otišao na odeljenje onkologije da uruči donaciju i, kako kaže za Informer.rs, osećanja su mu pomešana. 

- Osećaj je lep, ali sve je pomešano, jer kad vidiš tamo onu dečicu, ne možeš da budeš ni skroz srećan, ali opet ti je drago što si uspeo bar malo da pomogneš - kaže Slavko i dodaje:

Foto: Privatna arhiva

 

- Dočekala nas je doktorka Lejla, načelnica odeljenja, glavna sestra Dragana i gospodin Stefan, predstavnik firme od koje smo kupili infuzomate, drop senzore i pumpe - naglasio je Radojčić. 

Foto: Privatna arhiva

 

- Najjači utisak na mene je ostavio sledeći momenat. Tog dana kada sam išao da dogovaram da idem da hodam za malu decu obolelu od raka, zadesila se tamo mala Darija sa roditeljima, a i danas kad smo isporučili te infuzomate, opet je došla na kontrolu, što se i vidi na slikama. To je najjači utisak na mene. Darija nas je i dočekala i ispratila - kaže nam Slavko, prepun različitih emocija. 

Foto: Privatna arhiva

 

 

Motivisan da nastavi istim putem

- Jednom prilikom je Nikola Tesla rekao da mu nije krivo što su mu pokrali njegove ideje, nego zato što nemaju svoje, pa tako ne bih mnogo unapred pričao o narednim planovima, ali nismo ni prvi ni poslednji koji su pešačili i koji su izmislili to, ali činjenica je da se sve više ljudi uključuje u trčanja, pešačenja i voženja bicikla, što je meni apsolutno drago, ako je neka od naših akcija imala uticaj da se još neko pokrene. A nama je to još veći motiv da nastavimo dalje - napominje Slavko. 

Foto: Privatna arhiva

 

 

Kako nam je rekao, biće još nekih humanitarnih akcija, a zima će biti u vidu pripreme za veliku akciju, planiranu za narednu godinu. 

- Po završetku ove akcije, u toku je akcija za pomoć manastiru Sveta Petka Izvorska, dom pri manastiru koji brine o osoba sa intelektualnim poteškoćama, nakon toga pokrenućemo akciju za prikupljanje pomoći za crkvenu kuhinju u Beogradu. Zimu ćemo iskoristiti za pripremu jedne veće akcije, van granica Srbije - završio je Slavko. 

Njihovo udruženje "Ognjište" svakim danom vraća veru u ljude, a u svemu tome društvo mu pravi i njegov sin Dušan.

podsećanja radi, ova dva hodočasnika - sedela su pre dva meseca u studiju "Informer" televizije i govorila o svojim iskustvima. 

- Mi smo mali, ali pomažemo koliko možemo, skromno. Kad vidiš osmeh deteta koje nije dobilo paketić za Novu godinu, to te gura napred, bude motiv. Ako ne možemo mnogo da ispravimo svet, želim Dušanu da dam primer da ga ispravi on i širi dobročinstvo. To je smisao života - rekao je tada Slavko.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Osuđen Damjan Roganović! Krijumčario kokain, otac mu bio u klanu "Amerika"
Kriminalne grupe

Osuđen Damjan Roganović! Krijumčario kokain, otac mu bio u klanu "Amerika"

Damjan Roganović, koji je uhapšen u Holandiji kao pripadnik kavačkog klana, a u sklopu velike međunarodne akcije kojom je rukovodilo beogradsko Tužilaštvo za organizovani kriminal i u kojoj je zaplenjeno 115 kilograma kokaina vrednog 11 miliona evra, nepravosnažno je osuđen pred sudom u Belgiji na 11 godina zatvora i novčanu kaznu od 400.000 evra.

19.05.2024

21:42

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12