• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.05.2024

12:45

Sve se češće zvecka nuklearnim oružjem! Bez Rusije nema nikakvog mirovnog sporazuma! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Sve se češće zvecka nuklearnim oružjem! Bez Rusije nema nikakvog mirovnog sporazuma! (VIDEO)

Podeli vest

Rusi napadaju na svim delovima fronta u Ukrajini. Situacija je takva da se ratu ne nazire kraj. O ratu u Ukrajini u emisiji "Info jutro" govorili su Biljana Šahrimanjan Obradović, Forum za strateške analize i Dušan Mišković,

Biljana Šahrimanjan Obradović, Forum za strateške analize rekla je da je Kijev mesecima unazad imao podatke o tome kakve ofanzive pripremaju Rusi.

Foto: Tanja Andric

Biljana Šahrimanjan Obradović

-Svoje trupe su prebacivale na taj pravac kako bi se odbranili od neprijatelja. Zaista su tu dočekali Ruse nespremne. Oni su išli u napad, a sami su doživeli napad i upali su u ukrajinsku klopku. Rusi su napredovali između pet do deset kilometara, ali njima je rečeno da se povuku iz te regije. Ponovo je region Harkov postao mašina za mlevenje ruskih vojnika. Nadam se da će Putin odlučiti da se povuče kako ne bi ginuli ruski mladi momci. Oni su očekivali da će napraviti prodor u toj regiji. Ukrajina će u septembru i oktobru krenuti u ofanzivna dejstva. Možemo da očekujemo preokret. U martu je bio samit EU u Briselu gde se govorilo o generatorima koji su potrebni Ukrajini. Ukrajinsa vojska će u septembru imati jednu od poslednjih šansi da dovede Rusiju pred pregovarački sto. Formula mira je uveliko u toku i vidimo da EU zajedno sa Ukrajinom i SAD pokušava da napravi mirovni sporazum. U ovom ratu Rusija ne sme biti totalni gubitnik jer u ovom ratu nema pobedika. Ukrajina će sada po svemu sudeći krenuti da napada Krim. Ako uspeju da sruše Kerečki most, mnoga mora će se uzburkati u establišmentu Moskve- rekla je Biljana Šahrimanjan Obradović.

Istoričar Dušan Mišković komentarisao je već spomenuto nuklearno oružje koje služi da zaplaši protivnika.

Foto: Tanja Andric

Dušan Mišković

-Nikakav mirovni sporazum ne može da se postigne bez Rusije. Nuklearno oružje je bilo metoda odvraćanja od Trećeg svetskog rata. Ruska federacija ima neke svoje crvene linije. Oni ne mogu sebi da dozvole poraz u ovom ratu. Zapad ne želi da dozvoli poraz Ukrajine jer bi to značilo poraz ideja EU i cele politike NATO pakta. Zapad će sponzorisati ukrajinsku stranu. Rat je svakako bez pobednika. Videli smo da Ukrajina i te kako zavisi od pomoći sa Zapada. Vidimo slike prisilne mobilizacije i jasno je da su oni u većem problemu od Rusije. Vidimo kako se razvija savez BRIKS i da su odnosi Kine i Rusije nikad bolji. Mislim da Rusija nikada nije pretila nuklearnim oružjem, već je to služilo samo za odbranu. Oni su spremni da brane svoje građane i svoju teritoriju- rekao je Mišković.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!
Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!

Kandidat za gradonačelnika Beograda pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović priznao je da je napravio koaliciju sa listom "Biram borbu" koju čini šest stranaka iz nekadašnje "Srbije protiv nasilja" - Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak - Ćuta, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije - a čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid.

23.05.2024

08:41

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Borba za plemeniti metal! Pozadina intervencije Francuske 'na drugom kraju sveta, može li licemernije!
Da se zna

Borba za plemeniti metal! Pozadina intervencije Francuske 'na drugom kraju sveta, može li licemernije!

Nemiri u Novoj Kaledoniji, francuskoj prekomorskoj teritoriji u južnom Pacifiku, otkrili su sukob oko nikla koji bi, uz podršku Pariza, trebalo da igra važnu ulogu u evropskoj proizvodnji baterija za električna vozila. Nova Kaledonija je na petom mestu u svetu po rezervama nikla, metala koji se uglavnom koristi u proizvodnji nerđajućeg čelika, ali i baterija za električna vozila.

23.05.2024

17:09

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija