• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.07.2023

08:44

Ovo je trenutak da se spreči sve šta Kurti radi! Razgovor u Vašingtonu daje Srbima veliki vetar u leđa! (VIDEO)

tv insajder

Live TV

Ovo je trenutak da se spreči sve šta Kurti radi! Razgovor u Vašingtonu daje Srbima veliki vetar u leđa! (VIDEO)

Podeli vest

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić, predsednik Matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša, predsednik Komisije Vlade Srbije za nestala lica Veljko Odalović i Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost u gostovanju na Informer TV govorili su o aktuelnoj temi smirivanja tenzije na Kosovu i Metohiji.

- Razgovori su značajan zaokret. Srpski predstavnici su se našli na mestu gde je važno da se zna prava istina. Sam momenat da su primljeni na visokom nivou je očigledno jedna dobra poruka. Predstavljena je cela težina situacije koja se događa na teritoriji Kosova i Metohije. Mi imamo nekoliko dokumenata koje Priština nije poštovala, jedna od tih je Rezolucija 1244. Ne smemo da zaboravimo da imamo sporazum iz Vašingtona, moramo da se setimo da imamo i razgovore iz Brisela i iz Ohrida - rekao je Odalović i dodao:

- Možda je ovo trenutak da se spreči sve šta Kurti radi! On pokušava da na severu Kosova instalira institucije kakve on hoće, ali na taj način može da potencira sukobe koji mogu da nastanu. Zajednica srpskih opština je veoma važna, to obuhvata ukupno 10 opština plus šest sa onih strane Ibra na koje je Kurti potpuno zaboravio jer je mislio da je tamo sve rešio.

Foto: Zoran Sinko

 

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić istakao je da Kurtijevu vladu boli što se desio razgovor na kojem je predočeno stanje Srba na Kosovu i Metohiji. 

- Slažem se sa gospodinom Odalovićem. Ovo primanje naših zvaničnika od strane Amerike je bilo van serijsko, i ima višestruko značenje. Srbi su predočili sav teror koji trpe na Kosovu i Metohiji. Ovo je svakako poruka Kurtiju. Činjenica je da Kurti nema vizu za Ameriku, kao niko iz njegove vlasti, i on ne može u Vašingtonu da razgovara, a Srbi mogu. To je jedna važna poruka. Oni se prave da se ništa nije desilo i ne daju na značaju ovom razgovoru, ali svakako ih boli - istakao je Krstić.

Predsednik Matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša istakao je da je obavljeni razgovor dao veliki vetar u leđa Srbima na Kosovu i Metohiji. 

- Ovo je pravedna i pravilna odluka koja je doneta. Prikazuje se jedan kontinuitet i značajna promena. Ovo je pravedan put i odlaskom Marka Đurića na mesto ambasadora došlo je do jedne retorike u odnosu sa Amerikom. Ovaj razgovor daje veliki vetar u leđa Srbima - rekao je Beriša i dodao:

- Mislim da Kurti, u ovom trenutku, se neće javno deklarisati, ali vidimo kako njegovi članovi reaguju. Za Kurtija je ovo raskrsnica zbog koje će morati da popusti. Ono što radi gospodin Đurić je velika stvar. Kurti na kriznim situacijama zasniva svoju vlast, i to mora da prestane.

Foto: Zoran Sinko

 

Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost navodi da je ovo samo početak jednog velikog debakla.

- Ovo je početak jedan velikog debakla! Ovo je čin koji pokazuje da je nama otvorena još jedna adresa za razgovore koji se tiču Kosova i Metohije. Kurti ima problem i sa albanskim narodom na Kosovu i Metohiji, zato je pitanje koliko će on još moći da opstane. Videli smo i polivanje njega vodom, što govori o tome da on sad mora da se bori da opstane. Mislim da se on prevario u svojim koracima, jer nije u relaciji sa samim sobom - istakao je Obrknežev.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Otac male Angeline ubijene u "Ribnikaru" poručio: Dobročinstva se čine u tišini! Ovako nam je Šapić od prvog dana svima pomagao!
Društvo

Otac male Angeline ubijene u "Ribnikaru" poručio: Dobročinstva se čine u tišini! Ovako nam je Šapić od prvog dana svima pomagao!

Anđelko Aćimović, otac ubijene devojčice Angeline, učenice OŠ "Vladislav Ribnikar", za medije je ispričao, nakon tragičnog događaja 3. maja prošle godine, kada je u toj školi učenik K.K. ubio devetoro učenika i čuvara, tadašnji gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić među prvima pružio pomoć i to, kako je istakao, u tišini, kako se dobra dela i čine, iako su ga javno mesecima nakon toga napadali zbog navodnog nereagovanja.

18.05.2024

17:34

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12