• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.07.2023

12:12

Jeziva zloupotreba masakra i politikanstvo! Marinikina izjava šokantna: Sve za jeftine poene!

Zoran Sinko

Live TV

Jeziva zloupotreba masakra i politikanstvo! Marinikina izjava šokantna: Sve za jeftine poene!

Podeli vest

Zašto je iko koristio tragično nastradalu decu u Osnošnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru za skupljanje jeftinih političkih poena? O ovoj temi na Informer TV govore Dragoslav Bokan, predsednik Instituta za nacionalnu strategiju, Dejan Vukelić, urednik Srpksog portala i Stevica Deđanski, analitičar.

Nakon skandalozne izjave potpredsednice Stranke slobode i pravde i predsednice Anketnog odbora Skupštine Srbije Marinike Tepić  koji se bavi tragedijama u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i Mladenovcu da "niko nema tapiju na bol" čime je direktno uvredila žrtve ova dva masakra, naši gosti su istakli da su ovakve reakcije sraman pokušaj da se skupe jeftini politički poeni. 

- Ja kao roditelj dečaka koji ide u školu "Vladislav Ribnikar" i koji je tog dana bio na hodniku i trčao pred pucnjevima pomahnitalog ubice, imam i lični odnos prema tome. Tim više mi smeta ta vrsta zloupotrebe. Kada razmišljate kako će ti roditelji poginule dece dočekati sutrađnji, prekosutrašnji dan, pa sad uznemiravani svedočenjem tog ubice, to su sve udari koji njima cepaju rane koje ne mogu da zarastu, to su teški udari. Imate, s druge strane, ljude u Srbiji koji to koriste i razmišljaju ovako: Što gore po Srbiju, to bolje po nas, jer ćemo moći da udarimo na državu, vlast, sa ciljem da ljude koji su pogođeni tim stvarima uznemire i pokažu im prstom u pravcu na koji treba da se ljute - istakao je Bokan i dodao da je spremnost opozicije da iskoriste suze roditelja jeziva.

Foto: Zoran Sinko

 

Zora Dobričanin: Nemam reči!

O izjavama Marinike Tepić, za Informer se oglasila i Zora Dobričanin, advokatica oštećenih. 

- Mi ne želimo da ova tragedije bude predmet prepucavanja političkih neistomišljenika - rekla je advokatica. 

Na Marinikino "niko nema tapiju na bol", Dobričanin je samo kratko rekla:"Iskreno nemam reči."  

Foto: printscreen

Zora Dobričanin

- Prosto nisam mogao da verujem svojim očima i ušima, nekoliko puta sam vraćao da čujem da li je moguće i da li je realno da je ona ovo izgovorila u emisiji koju verovatno gledaju i neki od roditelja ta dece! Da vi tim unesrećenim roditeljima u lice kažete da oni nemaju tapiju na bol, da vi njima želite da uzmete deo tuge za sebe i onda tu tugu iskoristite za neke političke interese. Ja sam zaista na našoj političlkoj sceni na sve navikao i gotovo da mogu sve da očekujem, ali ovu vrstu hladnokrvnog politikanstva nisma očekivao - kazao je Vukelić i istakao je da su svi protesti ovom izjavom dobili suštinu.

Analitičar Stevica Deđanski istakao je da nije šokiran ovakvom izjavom i da se od samog početka protesta videlo da oni idu ka političkoj borbi.

- Protiv nasilja, kao žale, ali onda puštaju muziku, duvajku u pištaljke, skaču po ulici, prave žurke, to su ti ljudi, to su oni. Mene čudi što su tako dugo izdržali da ne kažu ovo što je Marinika rekla. Oni se ne bore za vlast, oni misle da im vlast pripada, pa onda kada im neko drugi uzme vlast, onda koriste sve što je moguće, ovde je to patnja i bol zaista ljudi koji imaju patnju i bol i svih nas koji saosećamo, oni to sad pokušavaju da pripišu sebi - naveo je Deđanski.

O tome šta su sve rekli naši gosti povodom sramne izjave Marinike Tepić, pogledajte u Info jutru.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12