• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. K .

07.05.2024

15:37

Veliko srce niških bajkera: Humanitarnom akcijom pomogli teško bolesnoj majci (45) i njenoj ćerki (6)

D. K.

Vesti

Veliko srce niških bajkera: Humanitarnom akcijom pomogli teško bolesnoj majci (45) i njenoj ćerki (6)

Podeli vest

Članovi Moto kluba "MC Road Guardian" iz Niša treću godinu zaredom organizovali su akciju "Deca protiv bajkera" da bi prikupili humanitarnu pomoć, ali i družili se sa najmlađim Nišlijama.

Oni su i ove godine, drugog dana Vaskrsa prodefilovali motorima centrom grada i zaustavili se u Obrenovićevoj ulici gde su bili postavljeni štandovi sa igračkama i farbanim jajima. Svi zainteresovani mogli su da odaberu igračku ili jaje i da doniraju novac za teško obolelu Irenu Nigić kojoj su preko potrebna elektromotorna invalidska kolica.

Irena ima 45 godina, a sama kaže da ima više dijagnoza nego godina.

- Ne mogu više ni da zapamtim sve dijagnoze. Pamtim one ozbiljnije dijagnoze, a to su polineuropatija, distrofija, angina pektoris, poliartritis, osteoporoza, hipertenzija, hiperlipidemija, atrofije desnog oka, obostrana gluvoća...Novac mi je potreban za lekove i slušni aparat, ali pre svega za nabavku elektromotornih kolica. Sada imam obična kolica, a najveću pomoć pri kretanju pruža mi moja šestogodišnja ćerka Viktorija. Nabavkom kolica želim da njoj olakšam detinjstvo. Da provodi vreme sa svojim drugaricama u igri, a ne da dane provodi u guranju mojih kolica - kaže Irena.

Predsednik Moto kluba "MC Road Guardian" Milan Stojiljković Džoni rekao je da su članovi ovog kluba u Nišu porepoznatljivi pre sve svega po tome što uoči Nove godine poklanjaju paketiće deci koja se leče na Dečijoj klinici UKC Niš, ali da od pre tri godine na Vaskrs organizuju akciju "Deca protiv bajkera".

- Deca koja doniraju novac mogu da izaberu jaje i da izaberu bajkera sa kojim će "odmeriti snage" u kucanju. Deca mogu da se penju na motore i slikaju se sa bajkerima i motorima - kaže Stojiljković.

On je istakao da ove humanitarne akcije nisu jedine u kojima tokom godine učestvuju članovi kluba, već da koriste svaku priliku da pomognu ljudima kojima je pomoć potrebna.

Prema njegovim rečima, ovog Vaskrsa odlučili su da pomognu Ireni i njenoj devojčici Viktoriji, a po dogovoru sa humanitarkom Marinom Adamović, koja se takođe uključila u prikupljanje pomoći za Irenu.

Stojiljković je dodao da je farbana jaja za akciju "Deca protiv bajkera" obezbedila niška Gradska opština Medijana.

Svi oni koji žele da pomognu Ireni da bi joj olakšali život, mogu to učiniti slanjem SMS sa brojem 208 na 2407. Cena SMS poruke iznosi 200 dinara, a PDV se ne naplaćuje.

               


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jedinstvo našeg naroda je sada više nego potrebno! Jevtić pred put predsednika Vučića u Njujork: Diplomatska borba za čast i protiv demonizacije srpskog naroda!
Politika

Jedinstvo našeg naroda je sada više nego potrebno! Jevtić pred put predsednika Vučića u Njujork: Diplomatska borba za čast i protiv demonizacije srpskog naroda!

Pred Srbijom je jedan od najtežih političkih momenata u modernoj istoriji - 23. maja je sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se u 16 časova glasati o sramnoj rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici. Zbog toga je, sada više nego ikada, važno da se zbiju redovi i da svi stanu uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića u teškoj borbi koju vodi za očuvanje nacionalnih interesa.

19.05.2024

20:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Osuđen Damjan Roganović! Krijumčario kokain, otac mu bio u klanu "Amerika"
Kriminalne grupe

Osuđen Damjan Roganović! Krijumčario kokain, otac mu bio u klanu "Amerika"

Damjan Roganović, koji je uhapšen u Holandiji kao pripadnik kavačkog klana, a u sklopu velike međunarodne akcije kojom je rukovodilo beogradsko Tužilaštvo za organizovani kriminal i u kojoj je zaplenjeno 115 kilograma kokaina vrednog 11 miliona evra, nepravosnažno je osuđen pred sudom u Belgiji na 11 godina zatvora i novčanu kaznu od 400.000 evra.

19.05.2024

21:42

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set