• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

09.05.2024

22:59

Autogol "ubio" sjajnog Svilara! Bajer Leverkuzen i Atalanta u finalu Lige Evrope! (VIDEO)

Tanjug/AP

Fudbal

Autogol "ubio" sjajnog Svilara! Bajer Leverkuzen i Atalanta u finalu Lige Evrope! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Bajer Leverkuzena i Atalante igraće u finalu Lige Evrope.

"Aspirini" su se iščupali u finišu meča, posle vođstva "vučice" koje im je donosilo produžetke. Ipak, autogol Manćinija, ubio im je svaku šansu da dođu do finalne borbe za pehar. Na kraju remi 2:2, i Roma je ispala posle poraza 0:2 na "Olimpiku" prošle nedelje.

Ekipa iz Bergama je godinama unazad hit kalča, a pruža odlična izdanja u Evropi. Posle minimalnog poraza na "Velodromu" (0:1) isprašili su slavni francuski klub 3:0 i više nego zasluženo izborili finale u Dablinu.

U prvom poluvremenu meča u Leverkuzenu Mile Svilar je bio najbolji u ekipi "vučice". Bukvalno je branio sve i bio najzaslužniji što je njegov tim na odmor otišao sa vođstvom 1:0.

Roma je povela sa penala. Posle skoka Lukakua, sudija je svirao penal za goste posle duela Taa i Azmuna. Sa bele tačke u 43. minutu bio je precizan Argentinac Paredes, koji je šutirao poluvisoku loptu po sredini gola, Kolarž se bacio u desno i italijanska ekipa je stigla do vođstva.

 

 

Inače, mnogo čarki i varnica viđeno je na "Baj Areni". Sve je kulminiralo već na polovini prvih 45 minuta kada fudbaleri nemačkog tima nisu hteli da izbace loptu sa terena jer je Leandro Spinacola seo na teren zbog povrede. Potom su igrači Rome nasrnuli na Frimponga, a sudija Dani Makeli je posle svega dao žuti karton Manćiniju. 

Na terenu je bukvalno ključalo od nervoze i desetak minuta kasnije kada je sevnuo još jedan žuti karton i to Leandro Paredes zbog starta nad jednim igračem domaćih, a dva minuta kasnije u beležnici sudije Makelija upisan je i Zalevski. 

 

 

U nastavku, novi gol "vučice" sa penala je pogodio Paredes u 66. minutu.

Prednost Rimljana prepolovio je Mansini autogolom u 83. minutu, a remi i nastavak nestvarne serije mečeva bez poraza Leverkuzenu je doneo Stanišić u sedmom minutu nadoknade vremena i potvrdio plasman Rome u veliko finale sa Atalantom.

Foto: Tanjug/AP

Mile Svilar pravio čuda na golu Rome

 

Što se utakmice u Bergamu tiče bila je mnogo mirnija od one u Nemačkoj. Nije bilo puno prilika, na početku meča Roman de Ketelare je mogao da dovede domaće u vođstvo, ali je pogodio stativu. Ipak, bolja igra ekipe iz Bergama isplatila se u 30. minutu.

 

 

Posle tačno pola sata igre, Lukman je zatresao mrežu rivala i u tom trenutku domaći su imali rezultat koji ih je vodio u finale.

Već na startu drugog dela Olimpik je mogao da izjednači. Đimšiti je loše procenio, Ndijaj je pokušao da lobuje golmana Atalante koji je bio na ivici kaznenog prostora, ali je lopta otišla pored gola. 

A kada nisu iskoristili dobru šansu, usledila je kazna, kao što se uvek i dogodi. U 52. minutu Ruđeri je bio strelac drugog gola za crno-plave, i trasirao svom klubu put ka finalu. Atalanta je povela 2:0 i nazirao se epilog.

 

 

U drugom poluvremenu nijednog trenutka "boginja provincije" nije dovela u pitanje pobedu protiv tima sa Velodroma.

Na kraju je tačku stavilo najskuplje pojačanje u istoriji kluba, rezervista El Bilal Ture golom u nadoknadi vremena.

Finale Lige Evrope na programu je 22. maja u Dablinu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana!
Live TV

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana!

Dogodila se pogibija Ibrahima Raisija, bivšeg predsednika Irana. On je uveo neke nepopularne mere u Iranu, zategao odnose sa nekim zapadnim zemljama i govorio je da ni jedna američka administracija ne funkcioniše dobro. Putin se oglasio lično i rekao da će Moskva učiniti sve što može da pomogne oko istrage. U emisiji "Info dan" govorili su politikolog Nikola Jović i istoričar Saša Adamović.

20.05.2024

17:30

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!
Live TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!

Najnovija vest stigla je iz južne srpske pokrajine. Policija je ušla u ekspozituru Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici. Kolona oklopnih vozila kreće se ka Leposaviću. U emisiji "Info dan" gost je bio Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji koji je govorio o neprestanim napadima na Srbe od strane Vlade Aljbina Kurtija, ali i o potencijalnom donošenju sramne rezolucije o Srebrenici.

20.05.2024

16:20

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Fico je preživeo, za Zapad je to loša vest - Slovačka staje uz Rusiju i Kinu! Uzbuna u Briselu i Vašingtonu!
Preigrali se

Fico je preživeo, za Zapad je to loša vest - Slovačka staje uz Rusiju i Kinu! Uzbuna u Briselu i Vašingtonu!

Fico je preživeo, za Zapad je to, bez preterivanja, najgora moguća vest! Slovački premijer posle neuspelog atentata okrenuće se u potpunosti Rusiji i Putinu, a Slovačka će postati nešto slično kao Mađarska Viktora Orbana - neposlušna članica EU koja ne želi nepotreban sukob sa Moskvom! Ovako bi u najkraćem izgledao siže koji sada preovladava u Briselu i Vašingtonu!

20.05.2024

17:52

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija