• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Sputnik

09.05.2024

23:07

Poljska planira da izgradi rovove i bunkere na granici sa Rusijom

AP/Photo

Vesti

Poljska planira da izgradi rovove i bunkere na granici sa Rusijom

Podeli vest

Poljski ministar odbrane Vladislav Kosinjak-Kamiš predložio je da se izgradi linija odbrambenih bunkera i rovova duž granice sa Kalinjingradom i Belorusijom, prenosi Ej-Bi-Si njuz.

Ministar je napomenuo da su poljske vlasti počele da jačaju metalnu ogradu duž granice sa Belorusijom kako bi sprečile nelegalnu migraciju i zaštitile granice.

- Popravljamo i jačamo barijere na poljsko-beloruskoj granici. Izdaci za ove namene su najveći u istoriji - rekao je Kosinjak-Kamiš u intervjuu za radio Zet.

Sredinom februara, Tajms je objavio da će Baltičke zemlje izgraditi više od 1.000 betonskih bunkera na granicama sa Rusijom i Belorusijom.

Rusija poslednjih godina saopštava o aktivnostima NATO bez presedana u blizini zapadnih ruskih granica. NATO proširuje inicijative i naziva to „obuzdavanjem ruske agresije“. Ministarstvo inostranih poslova Rusijeje saopštavalo da Moskva ostaje otvorena za dijalog sa NATO, ali na ravnopravnoj osnovi, dok Zapad istovremeno treba da odustane od militarizacije kontinenta.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana!
Live TV

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana!

Dogodila se pogibija Ibrahima Raisija, bivšeg predsednika Irana. On je uveo neke nepopularne mere u Iranu, zategao odnose sa nekim zapadnim zemljama i govorio je da ni jedna američka administracija ne funkcioniše dobro. Putin se oglasio lično i rekao da će Moskva učiniti sve što može da pomogne oko istrage. U emisiji "Info dan" govorili su politikolog Nikola Jović i istoričar Saša Adamović.

20.05.2024

17:30

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!
Live TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!

Najnovija vest stigla je iz južne srpske pokrajine. Policija je ušla u ekspozituru Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici. Kolona oklopnih vozila kreće se ka Leposaviću. U emisiji "Info dan" gost je bio Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji koji je govorio o neprestanim napadima na Srbe od strane Vlade Aljbina Kurtija, ali i o potencijalnom donošenju sramne rezolucije o Srebrenici.

20.05.2024

16:20

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija