• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.05.2024

19:11

Duško Šarić ostaje u kućnom pritvoru! Apelacioni sud kao garanciju prihvatio jemstvo od 800.000 evra!

Tanjug/Sava Radovanović

Vesti

Duško Šarić ostaje u kućnom pritvoru! Apelacioni sud kao garanciju prihvatio jemstvo od 800.000 evra!

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu odbio je danas žalbu javnog tužilaštva za organizovani kriminal i potvrdio rešenje kojim je Dušku Šariću (45) i Milanu Vučiniću, optuženim pripadnicima grupe Darka Šarića (55), određeno jemstvo za ukidanje pritvora.

Ova odluka je pravosnažna, a obojici je pritvor nakon polaganja jemstva zamenjen kućnim pritvorom uz elektronski nazdor.

Za Duška Šarića na ime jemstva upisana je hipoteka u vrednosti od 800.000 evra, a za Milana Vučinića od 300.000 evra.

Apelacioni sud u Beogradu je odbio kao neosnovanu žalbu Javnog tužioca za organizovani kriminal jer smatra da je prvostepeni sud donoseći odluku imao u vidu da su oni optuženi pripadnici grupe. 

Foto: D. Ćuruvija

 

Međutim sud je uzeo u obzir i njihova obećanja da se neće kriti, da će se odazivati na pozive suda, kao i da je Vučinić osuđen poslednji put pre skoro 18 godina, dok je Duško Šarić neosuđivan. 

Sud je uzeo i obzir i njihove porodične prilike, da žive na adresi poznatoj sudu, gde ih vezuju porodične aktivnosti, kao i da pružaju dovoljnu garanciju da će mera jemstva biti adekvatna i dovoljna za obezbeđenje njihovog prisustva na glavnom pretresu i dalje nesmetano vođenje krivičnog postupka. 

Apelacioni sud je ocenio i da je visina jemstva adekvatna, imajuću u vidu njhovo imovno stanje, kao i činjenicu da su se okrivljeni po pokretanju krivičnog postupka već nalazili izvestan period u bekstvu, odnosno da se Vučinić nalazio u Srbiji, a Šarić na teritoriji Beograda, pri čemu su se sami predali nadležnim organima 4. januara. 

Pripadnici ove grupe terete se izmrđu ostalog za planiranje ubistva svedoka-saradnika Nebojše Joksovića.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!
Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!

Samo da ovo odlično završimo, a ti gledaj to. Ovo ovde je idealno, sa bosanske strane. Ako do tad ne završiš, onda je rez varijanta, navodi se u preslušanim porukama sa Skaja, koje su juče pročitane u Specijalnom sudu na suđenju Darku Šariću (53) i ostalim optuženima za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokosvića Jokse (52).

23.04.2024

16:25

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija